Si in toiul iernii muscatele infloresc ca vara

DSCF2520 Muscatele sunt printre putinele flori care pot inflori tot anul imprejur.

Ca sa infloreasca, muscatelor li se asigura temperaturi joase de 10-15 grade C si multa lumina, preferabil la geamurile dinspre sud. Se uda cat mai rar. Se recomanda folosirea ingrasamintelor ce contin fosfor o data pe saptamana.

Muscatele pot fi crescute si din seminte. Perioada optima de semanat este sfarsitul lunii ianuarie – inceputul lui februarie. Aceste muscate vor inflori in a patra luna.

DSCF2519 DSCF2513

DSCF2512

DSCF2527 DSCF2514

6 comentarii

  1. Muscatele mele sunt pe geam;iubite, luminate, vizitate ,udate.Totusi nu infloresc.
    Nici numi vine a crede ca pot arata asa ,niste muscate ,iarna.
    Felicitari!Mai am de invatat….
    In schimb,orhideea mea draga,imi face surpriza.S-au ofilit in doua zile,toate florile ,s-a uscat cam o data cu ele si partea de tija care le sustinea si acum,pe partea de tija ramasa,la fiecare nod a inceput sa creasca ceva verde.Ce poate fi?frunza nu,ptr ca i-a rasarit una jos,la baza tijei.Mor de curiozitate sa se defineasca ce a inceput sa fie.
    Cu bine,Liana

  2. Buna Liana!
    Pentru ca sa infloreasca in aceasta perioada muscatele urmeaza a fi taiate inca in august-septembrie. Lastarii/ butasii se sadesc in ghiveci (se poate cate 2-3 impreuna) si in circa 1,5-2 luni dau radacini si incep a creste frunzele noi. De asemenea si planta veche (mama) pe care se lasa cate 3-4 frunze la fiecare ramura incepe a da lastari tineri, care pana in noiembrie-decembrie pot si inflori. Depinde foarte mult de conditile asigurate. Daca le uzi prea des, nu au suficient spatiu si lumina ele se vor alungi iar tilpina va fi subtire. Muscatele nu sunt pretentioase la calitatea solului folosit. Poate fi pamant simplu de gradina amestecat cu nisip. Dar se folosesc ingraseminte (fosfor) odata la 7-10 zile.
    Ce tine de orhidee este bine ca rasar muguri pe tija. trebuie taiata partea uscata, iar din mugure ar putea creste o ramura noua si in scurt timp sa infloreasca. Probabil se simte foarte bine acolo unde se afla 🙂
    Ceea ce creste in partea de jos cred ca e o noua radacina.

  3. Recunosc,n-am folosit nici un ingrasamant.Iar acum,citind cescrii tu,cred ca m-am lamurit.Sunt ele pe geam,dar nici taiate cand si cum trebuia nu sunt si cred ca este si nitel cam prea cald!!
    Indrept ce se mai poate acum,iar la iarna viitoare voi sti cum sa procedez.
    Multumesc.

  4. Am si eu mai multe muscate pe care le-am tinut la balcon pana in noiembrie si deoarece infloreau, nu m-am hotarat sa le tai. Doar cand au dat ingheturile le-am adus in casa si le-am taiat pe toate. Am mai impartit din ele prietenilor, iar cele ce au ramas, le-am sadit. Desigur ca aspectul lor lasa de dorit, dar important e ca au dat radacini si au inceput sa creasca. La primavara vor inflori…
    Acum insa e momentul potrivit de sadit semintele de muscate (daca le-ai adunat).

  5. Nu am adunat.Eu rupeam inflorescentele cum se paleau nitel,ca asa stiam eu ca le stimulez sa faca mai multe flori noi si mai repede.Imi pare rau,dar am mai invatat ceva nou de incercat la anul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *