Capsuni in saci de polietilena

Datorita tehnologiei de crestere a capsunilor tot anul imprejur, va puteti delecta cu aceste fructe proaspete si gustoase primavara devreme si toamna tarziu, de Craciun si Anul Nou. Iar pentru aceasta nu sunt necesare conditii speciale si surse financiare foarte mari. Puteti creste capsuni chiar in casa dumneavoastra cu investitii minime.

Astfel puteti avea capsuni proaspete tot anul pentru familia dumneavoastra, dar si initia un mini business propriu, cu perspectiva de extindere pentru viitor.
Cresterea capsunilor nu necesita cunostinte speciale si este accesibila pentru fiecare. Daca detineti deja careva cunostinte despre aceasta cultura este foarte bine, dar chiar si pentru un incepator este foarte simplu de realizat.

Doar cu cateva zeci de Euro, fara a risca nimic puteti pune baza unei afaceri profitabile. Totul depinde de dorinta proprie si spatiile disponibile.

Pentru initierea unei mini plantatii de circa 10 m2 aveti nevoie de 30-50 Euro (poate chiar mai putin). Respectand tehnologia propusa, puteti obtine de pe 1 m2 16-20 kg de fructe, iar cu timpul, acumuland suficiente cunostinte si experienta pana la 38-48 kg. Reiesind din cele mai modeste rezultate de pe 10 m2 se poate obtine peste 160 kg. La cel mai mic pret (de vara) aceasta este egal cu cel putin 160 Euro, insa la preturile de toamna, iarna sau primavara devreme acesta poate creste de cateva ori.

Iata in ce consta aceasta afacere:

Se confectioneaza saci din pelicula alba de polietilena cu grosimea de 0,2 mm (recomandabil), insa poate fi folosita si alta pelicula. Diametrul sacilor – 16 cm, lungimea 2,0 – 2,2 m (in dependenta de conditiile existente). De asemenea pot fi procurati saci gata confectionati ce corespund conditiilor de mai sus.

Sacul se umple cu amestec de pamant. Un capat al sacului se sudeaza/ lipeste. De-a lungul sacului se taie gauri alungite de 7-8 cm in ordinea de sahmate in 4 rinduri la o distanta de 22-25 cm intre ele. Sacii se atarna de o carcasa suplimentara ce asigura suportul a 30 kg/ cm2 (greutatea medie a sacului cu solul umezit).

Totul de ce aveti nevoie este:

Incaperea (de la cativa metri patrati si pana infinit) in care veti putea asigura tot anul o temperatura constanta;

O mica incapere la subsol/beci pentru pastrarea materialului saditor;

Materiale accesibile (saci de polietilena, cele mai simple ingrasaminte, capilare pentru picuratori;

Dorinta de a munci si a castiga.

1 comentariu

  1. Unde as putea sa vad asa ceva ?? ..Sunt interesat sa vad si sa pot vorbi cu cineva care a facut acest mod de cultura !! Mircea – 07217******

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *