Busuioc de la balcon

Se stie despre calitatile gustative, dar si cele medicinle ale busuiocului. Cel mai des busuiocul este folosit in calitate de mirodenii la gatit.

Busuiocul se inmulteste din seminte, care incoltesc la o temperatura de peste 10 grade C. La o temperature de 20 grade C planta rasare aproximativ in 2 saptamani, iar la 30-35 grade in 7 zile.

 

De mai multi ani cresc busuioc in gradina. Nu este deloc pretentios si se acomodeaza oriunde. De cum incepe a se dezvolta planta se si culeg frunzele. Frunzele pot fi folosite si in stare proaspata, in salate, ciorba, marinade, muraturi etc., dar se si usuca pentru pastrare mai indelungata.

Anul acesta, insa am hotarat sa plantez busuioc in cateva jardiniere la balcon. Este si mai siplu de udat in perioada de vara, cand temperaturile sunt foarte inalte.

 

 

1 comentariu

  1. Anul acesta am pus si noi in gradina. De cate ori am incercat in jardiniera nu mi s-au facut decat niste plantute foarte amarate si firave. Oricum, am sa mai incerc si in aceasta toamna, pt ca vreau si frunze proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *