Arborele de matase

00011
Acum vreo doi ani am trecut prin parcul de la gara Filaret din Bucuresti si mi-au atras atentia cativa arbori foarte interesanti. Era toamna si aveau multe seminte in pastai lungi.

1

1a
4

1
Nu-mi dadeam seamace fel de arbore e, insa deaorece avea un aspect decorativ foarte placut am hotarat sa culeg cateva seminte si sa incerc sa le seman. Pe la sfarsitul lui noiembrie le-am semanat intr-un colt de gradina. Anul urmator au iesit cateva plantulete, dar nu le-am acordat prea multa atentie si au crescut doar circa 10-20 cm inaltime. Deoarece anul acesta cele 7 plante au mai crescut si deja arata foarte interesant am hotarat cel putin sa aflu cum se numesc. Si am fost foarte placut surprins, cand am gasit unele poze pe Internet ale acestor arbori care semanau izbitor cu plantele mele, sa descopar ca e Arborele de matase.

2a3a5

Vazand cat de frmos infloreste, am inceput, cu mult entuziasm, sa ma laud colegilor de servivciu despre arborii mei extraordinari si le aratam pozele, iar o colega de serviciu imi zice: “Pai la noi in curtea din spate creste un asemenea arbore si e inflorit chiar acum.” Nu mai trecusem prin curte si n-am stiut de acel arbore dar de indata am mers sa ma conving ca nu e o gluma. E chiar el! Am facut cateva poze pe care le pun si aici cu multa placere.

5a 5b

6 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *