Unde ierneaza muscatele?

DSCF2479In general iernatul pentru muscate nu constituie o problema. Este necesara doar respectarea catorva conditii foarte simple:

 • Un loc la fereastra
 • Suficient spatiu intre flori
 • Temperaturi cat mai joase
 • Udatul sa se efectueze foarte moderat

Muscatele nu se tem de temperaturi joase, urmariti doar sa nu fie cu minus. Se recomanda sa fie udate atunci cand pamantul este uscat de-a binelea.

DSCF2482

DSCF2477Muscatele au nevoie de lumina, iar in cazurile in care nu sunt conditii sa fie amplasate langa fereastra, undeva in incapere ele au nevoe de iluminare artificiala. Este foarte important ca aceste flori sa nu stea prea dese pentru a li se asigura aerisire suficienta.

Din pacate, avand o multime de muscate, pe timp de iarna le tin cam inghesuite. Totusi supravietuiesc, doar ca nu sunt prea aratoase.

Cu sosirea primaverii se vor transforma vazand cu ochii.

DSCF2480

6 comentarii

 1. Eu tin oparte din muscate (favoritele)la geam si le e si caldArata ca vara,dar fara flori.
  E mai bine sa le tin la racoare-un fel de semirepaos?

 2. Si muscatele mele sunt in hibernare, pe fereastra. Eu le organizez cate o ‘tunsoare’ inainte de somnul de iarna, si cate una inainte de trezire:), pe la sfarsitul lui februarie, ca atunci cand le scot afara – sa fie deja gata de a inflori. In martie zilele se maresc si e mai multa lumina, atunci lastarii, sunt mai frumosi si mai puternici.

 3. Muscatele au nevoie si ele de odihna. Mai bine sa li se asigure temperaturi mai joase si sa hiberneze putin.

 4. Anatol, cred ca ai dreptate.In primavara care a trecut,au avut mai bun start si mai rodnica inflorire cele care au fost intr-o camera racoroasa ptr. ca nu aveam loc mai bun din cauza “rasfatatelor”.Dar eu pusesem asta pe asezarea din primavara-vara.
  Toate cele bune celor ce treceti pe aici.

 5. aceste articole sant foarte bune. eu am tinut muscatele la caldura si au iesit din iarna cam uratele dar am avut cateva care nu am avut loc pentru ele si au ramas mai la racoare am zis ca daca ingheata asta e , dar au fost mult mai frumoase in martie decat cele tinute la caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *